NÚRIA CADENES PRESENTA SECUNDARIS A VINARÒS

Comparteix aquest post...

PÍNDOLA LITERÀRIA AJUNTAMENT DE VINARÒS. REGIDORIA DE CULTURA.

DISSABTE 24 DE NOVEMBRE A LES 19 HORES. BIBLIOTECA MUNICIPAL DE VINARÒS. CONDUEIX L’ACTE: MARIOLA NOS.

 

 

SINOPSI:

El Sergi ha matat un vell i campa estranyament tranquil amb una maleta plena de bitllets. La Conxi no ha fet res i està tancada a la presó procurant aprendre un nou llenguatge per no ensorrar-se. Comença la història. Barcelona acaba de celebrar les Olimpíades glorioses i ara hi desfilen les desferres mentre es fa recompte de victòries i derrotes. El revers de la medalla és el Turó de la Peira, un niu de secundaris que fan el que poden per no quedar reduïts als clixés d’una pel·lícula de barri. El ciment criminal del constructor Sanahuja els té atemorits i tothom mira cap a una altra banda. Se suposa que ara, el Sergi, hauria de fer plans.

Però abans ha de fer la primera i última bona obra de la seva vida, que té a veure amb la Conxi i amb la seva relativa innocència. Farà això i s’esfumarà, diu ell, que aquesta ciutat ja l’ha vist prou. Ara sí, comença la història.

«I la Conxi s’imagina algun cap de servei fastiguejat de la feina miserable que té i que quan surt de copes s’inventa oficis perquè si diu que és carceller se li espanten les ties, i si diu que funcionari es pensen que és policia».

Núria Cadenes i Alabèrnia (Barcelona, 1970) és escriptora i treballa de llibretera i periodista.

Els dos primers llibres que va publicar tenen relació directa amb el seu empresonament (detinguda als divuit anys per qüestions polítiques, en va passar gairebé sis en diverses presons de l’estat i el seu cas va ser objecte d’una intensa campanya de solidaritat): Cartes de la presó (un recull d’algunes de les missives que havia enviat a casa) i Memòries de presó (el relat dels quatre primers anys de captiveri). Un cop alliberada, va publicar la novel·la El cel de les oques i, ja instal·lada a València, on continua vivint (arran de mar, al Cabanyal), la biografia d’Ovidi Montllor L’Ovidi.

Els seus darrers treballs acaben de mostrar una creativitat heterogènia: ha publicat una incitació a conèixer la part més meridional del país, Vine al sud! Guia lúdica del País Valencià, i el recull de contes AZ, amb el qual va guanyar, el 2008, el Premi de Narrativa Ciutat d’Elx. El 2013 publica El banquer, i el 2016 rep el premi Crims de Tinta del festival BCNegra per Tota la veritat.

Des de 2013 és vocal al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *