TERTÚLIA LITERÀRIA ÀGORA

    T E R T Ú L I A   L I T E R à R I A 

     ÀGORA 

               Club de lectura             

 Llegir  compartint  és llegir més vegades….

Divendres  27 abril  ,18h.

         Lloc : Espai Mariola Nos

                         “Jo confesso ”    de Jaume Cabré                   

                           Presenta l’obra :  JESÚS RUBIO              

 

 El fil conductor de la novel·la és el Vial, el primer violí que el luthier Lorenzo Storioni va construir en el seu taller de Cremona (Itàlia), al s.XVII i que Cabré utilitza magistralment per enllaçar diferents històries, trames, subtemes,  multiplicitat de personatges i  diversos moments històrics  que es lliguen i s’articulen de manera sorprenent. 

Una novel·la sobre la maldat en la condició humana. Ras i curt. 

L’esfereïdora actuació de la inquisició entre els segles XIV-XV i la brutalitat del nazisme són els exemples més punyents de fins on ha arribat la malesa i que Cabré narra a partir del violí com a nexe en tota la novel·la. 

Adrià Ardèvol, un nen superdotat i protagonista d’aquesta novel·la, narra en les mil pàgines del llibre a mode de  carta,  les seves llargues memòries per explicar les raons  i els secrets a la dona que ha estimat tota la vida

 

 

 

 Jaume Cabré Fabré va néixer a Barcelona  l’any 1947. És escriptor i guionista.
Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, va ser catedràtic d’ensenyament mitjà i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha compaginat la seva feina de professor amb l’escriptura i la creació de guions televisius i cinematogràfics. Juntament amb Joaquim Maria Puyal va fer el guió de  la primera sèrie de llarga duració produïda per Televisió de Catalunya (La Granja, 1989-1992). Després va treballar en els guions de series com: Estació d’enllaç, Crims, La dama blanca, Nines russes,… Amb Jaume Fuster, Vicenç Villatoro i Antoni Verdaguer van fer els guions de dues pel·lícules basades en les seves novel·les, La teranyina i Havanera. L’any 1976 entra a formar part del col·lectiu literari Ofèlia Dracs.

 L’any 1974 va editar el seu primer recull de narracions (Faules de mal desar), posteriorment ha publicat novel·les per a adults i algunes obres de narrativa juvenil .
La seva obra literària té títols com La teranyina, Fra Junoy o l’agonia dels sons, Llibre de preludis, Senyoria, Jo confessò  , el llibre de relats Viatge d’hivern, Les veus del Pamano …..

 Avui en dia la seva feina literària està centrada en la novel·la i el relat, tot i que també ha publicat i dirigit al Teatre Nacional de Catalunya Pluja seca i llibres d’assaig sobre l’escriptura i la lectura : El sentit de la ficció (1999) i La matèria de l’esperit (2005),Incerteses (2015)

     Ha rebut nombrosos premis literaris, entre ells el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. L’any 2014 li concedeixen la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Google+
http://www.espaimariolanos.cat/tertulia-literaria-agora-3">
Twitter