VINARÒS ÉS CULTURA: NOU PROJECTE PER A UNA FITA HISTÒRICA

Vinaròs és cultura: un nou projecte per a una fita històrica

 

Passem de 7 a 20 espectacles programats per a 2018, amb l’objectiu que Vinaròs sigueun autèntic referent de programació teatral, musical, de dansa i literatura per a tot tipus de públic. L’àrea de Cultura comptarà també amb una nova imatge corporativa

La Regidoria de Cultura ha presentat avui un ambiciós projecte cultural per a Vinaròs, “complint un dels objectius que s’havia marcat l’actual equip de govern per a aquesta legislatura: aconseguir tenir una programació atractiva i ben estructurada, perquè la ciutadania pugue organitzar-se amb tranquil·litat, així com recuperar el terreny perdut en els últims anys “, ha indicat el regidor de Cultura, Joventut, Festes i Tradicions, Marc Albella.

Aquest nou impuls ve definit per una nova imatge corporativa per a l’àrea de Cultura i el significatiu augment del nombre d’esdeveniments programats per a aquest any, en què es passarà de 7 espectacles en 2017, quan es va entrar al nivell B del circuit CulturArts, a 20 en 2018. El que es busca amb això és també ascendir al nivell A i que Vinaròs es converteixi en un veritable referent a la comarca a nivell cultural, amb major accés a subvencions.

Entre aquests espectacles programats hi ha 5 de teatre per a adults, en els que per primera vegada s’ha inclòs a l’Aula Municipal de Teatre per l’alt nivell que estan assolint; també hi haurà obres de teatre juvenil i infantil, d’improvisació, actuacions musicals, de poesia, de màgia i 4 píndoles o presentacions literàries. “És definitiva, estem davantdel projecte cultural més ambiciós dut a terme per aquest Ajuntament en anys”, ha expressat el regidor.

Albella ha recordat que el preu per a aquests espectacles serà de 5 euros per entrada i de 3 euros per al públic infantil. Per poder estalviar, hi haurà disponibles bons amb un descompte d’1 euro per entrada si s’assisteix a més de 3 espectacles durant l’any i per als joves també hi haurà descomptes amb el Carnet Jove.

A més, perquè la ciutadania tingue accés a tota la informació detallada, s’ha editat una guia en la qual hi ha un apartat de cicles, jornades i mostres i un altre en què està aglutinada tota la programació festiva del municipi. En total s’han editat 2.000 mapes interactius dissenyats en exclusiva per Pruñonosa Studio i que incorporen els elements iconogràfics més representatius de Vinaròs, agrupats en diverses illes i dins d’una gamma de colors coherent amb la línia corporativa municipal.

També s’han imprès 2.000 llibrets informatius i cartells. L’agenda cultural de 2018 també podrà consultar-se en mupis a peu de carrer i s’anunciarà pròximament a la ràdio ia la televisió. Finalment, les persones interessades podran consultar-la en les xarxes socials, webs municipals i també sol·licitar els mapes i els llibrets informatius a l’oficina d’Informació i Turisme de la localitat.

“Espero que la població gaudeixi de tot el que hem preparat, ja que hem volgut oferir una programació molt variada, amb diversos estils i propostes per a tot tipus de públic, apostant especialment per companyies valencianes i per algunes de nova creació. El que volem és que Vinaròs tingue una activitat cultural envejable i recuperar, en definitiva, aquest múscul cultural que és un dels objectius pels quals treballem dia a dia”, ha conclòs Albella, que ha recordat que demà mateix, a les 12:00 hores a l’Auditori, s’inaugurarà una interessant exposició sobre la figura de Blasco Ibáñez.

PROGRAMACIÓ CULTURAL MUNICIPAL PER A 2018

– Dissabte 3 de març: Obra de teatre “Hamblet Canalla”
– Diumenge 4 de març: Espectacle infantil “El Sofà de Sophie”
– Diumenge 17 de març: Píndola literària “Com Ales d’Àngel Negre”
– Dissabte 7 d’abril: Dansa amb l’espectacle “Relieves”.
– Diumenge 8 d’abril: Espectacle infantil “SHH … El col·leccionista de sons”
– Dissabte 21 d’abril: Actuació musical “45 cerebros y un corazón”
– Dissabte 5 de maig: Teatre “La Sección. Mujeres en el fascismoespañol”.
– Divendres 18 de maig: Píndola literària “Feminisme de butxaca”.
– 25,26 i 27 de maig: Teatre “Lasbrujas de Salem”
– 1,2 i 3 de juny: Teatre “Cyrano de Bergerac”
– 15,16 i 17 de juny: Teatre “El Vagón de Calais”
– Dissabte 1 de setembre: Teatre “Un tramvia anomenat desig”
– Diumenge 2 de setembre: Espectacle infantil “En els núvols”
– Dissabte 29 de setembre: Píndola literària “Tantes mudes”
– Dissabte 6 d’octubre: Espectacle de màgia “Showmag”
– Diumenge 7 d’octubre: Circ, Poesia i dansa contemporània amb l’obra “Lea”
– Dilluns 8 d’octubre: Espectacle poètic musical “Granell, de mà en mà”
– Dissabte 3 de novembre: Espectacle d’improvisació “Improvisa tío”
– Diumenge 4 de novembre: Espectacle infantil “La gallina dels ous d’or”
– Dissabte 24 de novembre: Píndola literària “El somriure de Darwin”.

PROGRAMACIÓ

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Google+
http://www.espaimariolanos.cat/vinaros-es-cultura-nou-projecte-per-a-una-fita-historica">
Twitter