EDICIÓ DEL VINARÒS EN CURT FELIPE OSANZ 2018

Comparteix aquest post...

QEdició 2018 del  Vinaròs en curt Felipe Osanz del XVII Festival de curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes.

Amb el lliurament del premi Vinaròs en curt , per part de la Fundació Caixa Vinaròs, és tanca tot un seguit de projeccions que al voltant del XVII Festival Internacional de curtmetratges de Vinaròs “Agustí Comes” es van iniciar el passat mes de juliol.

Com ja és conegut per tothom, aquest premi que decideix el jurat del festival, es lliura a aquells curtmetratges que tenen alguna connexió amb Vinaròs.

Punto Omega, un curtmetratge dirigit per Juan Fco. Andrés Ferrer ha estat el FINALISTA.

És un curt de ficció, que ens explica la història de Marta, i d’una empresa d’alta tecnologia denominada “Punto Omega”, que té aquest eslògan :“por una conciència infinita”. Marta, a conseqüència d’una tragèdia personal, contractarà els serveis d’aquesta empresa. Ahí ho deixem…

Aquest curt està protagonitzat per Vanesa Cano i Marc Ombuena, el guió també és de Juan Fco. Andrés i la producció és d’Elena Balaguer

La vinculació en la nostra ciutat, ve donada per diferent motius. 

Des de fa tres anys, Juan Fco. viu i treballa a Vinaròs. La postproducció del curt també la va fer aquí, y alguns dels paisatges que hi apareixen, com comprovareu, estan rodats a Vinaròs.

Està tenint molt èxit i ha estat seleccionat i projectat en diferents festivals d’arreu del món.

 

 

El premi ha estat per a “Manspreading” dirigit per Abdelatif Hwidar i que té com a tècnic de só, al vinarossenc Arturo Salom Pereda.

Arturo, és tècnic audiovisual, especialitzat en so directe para cine i ha col·laborat amb Abdelatif amb un altres projectes. També va ser assistent de so de l’equip de so directe de la premiadíssima pel·lícula “Neruda” dirigida per Pablo Larrain.

Abdelatif i Arturo, estan avui amb nosaltres i els agraïm moltíssim la seua presencia

 

Manspreadins es un curt del 2018 amb una durada de 8’ que ja va ser un dels 12 finalistes del festival a les projeccions del passat mes de juliol.

Amb només llegir el títol del curtmetratge en tenim una petita sinopsi ja que l’anglicisme s’ha fet popular per denunciar un micromasclisme que, per desgràcia, ocorre diàriament en qualsevol transport públic de qualsevol ciutat del món. En Manspreading, l’antagonista de la història viatja a un metro i s’asseu obrint-se de cames de manera despreocupada i ocupant part del seient adjacent, el que desencadenarà la ira d’una de les passatgeres.

 

Està interpretat per Clara de Luna i Marco Huertas.

 

El seu director, Abdelatif Hwidar, en certa manera també va ser guanyador del Vinaròs en curt Felipe Osanz de l’any passat, ja que com hem recordat abans, el curtmetratge guanyador va ser “Un lugar” dirigit per Ivan Fernandez de Cordoba, i ell n’era el protagonista.

Nascut a Ceuta, de pares àrabs i amb mitja trajectòria acadèmica en àrab i l’altra en castellà. va començar estudiant interpretació per passar més tard a estudiar publicitat i Cinema.

Aquí arrenca la seva passió pels curtmetratges. Des de fa uns anys treballa com a tècnic de televisió, alternant la realització de programes i documentals a més d’alguna que altra intervenció com a actor.

L’any 2007 amb “Salvador, historia de un milagro cotiadiano” va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge. Curiosament també passava en un vagó de tren, encara que amb un context molt diferent, ja què tractava dels atemptats de l’11 m.

 

Manspreading ha estat seleccionat a diferents festivals, entre ells, el de Malaga.

Abdelatif, rebia el Premi de 600 euros de la mà del Presidenta de la Fundació, Manuel Molinos que va destacar el valor dels projectes culturals.  El Regidor de Cultura de Vinaròs, Marc Albella, va tancar l’acte conduït per MariolaNos, felicitant a finalista i guanyador i destacant la tasca del jurat.

 

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *