JOAN BENESIU, "GEGANTS DE GEL" A L'ESPAI MARIOLA NOS

JOAN BENESIU, «GEGANTS DE GEL»

Comparteix aquest post...

JOAN BENESIU, «GEGANTS DE GEL» A L’ESPAI MARIOLA NOS

Biografia

Joan Benesiu (Beneixama, 1971), pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis, publica «Gegants de gel» després d’haver guanyat amb Intercanvi (Bromera) el premi Ciutat de Xàtiva l’any 2007, d’haver escrit nombrosos contes amb els quals ha obtingut diversos guardons i d’haver col·laborat en l’opuscle cultural L’Esca, d’Arbúcies, i en la revista Manual de Uso Cultural, de Màlaga. És professor de filosofia a un institut de secundària del sud del País Valencià, on dirigeix des de fa nou anys un cineclub. La combinació de la seva prosa, suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.

Aquest 2015 ha rebut el Premi Llibreter.

Gegants de gel

A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.
Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

«Avui la narrativa d’alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu és aigua en un desert.» Manuel Baixauli, El País

Pròleg de Manuel Baixauli

Premi Llibreter 2015

“ La majoria de noies

realment guapes tenen els

peus lletjos. ”

JOAN BENESIU,

 

 

FOTOS: José L. Díaz

Fotos: Espari Mariola Nos
Fotos: Espari Mariola Nos

JOAN BENESIU,

https://www.espaimariolanos.cat/espai-mariola-nos/

Col·labora:

http://www.rafellocristalero.es/

https://www.facebook.com/camassita/?fref=ts

https://www.facebook.com/lavina.bodegavinaros?fref=ts

https://www.facebook.com/peluqueria.tyt?fref=ts

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *