NOVEL·LA NEGRA CIUTAT DE BENICARLÓ.

NOVEL·LA NEGRA CIUTAT DE BENICARLÓ.

Comparteix aquest post...

Entrevistem els tres autors que ens van acompanyar en el primer certamen de Novel·la Negra a la ciutat de Benicarló: Sebastià Bennassar, Vicent Sanz i Anna Maria Villalonga. Benicarlo Negre.

La novela negra en l’actualitat.

 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló enceta un nou projecte anomenat Benicarló Negre. Amb xarrades, taules redones i projeccions relacionades amb el gènere negre. L’objectiu és, una vegada més, situar la ciutat com a referent cultural amb personalitat pròpia.

Es tracta del projecte Benicarló Negre, que tindrà lloc del 12 al 15 de novembre. Inclourà xarrades, taules redones i projeccions que serviran per dibuixar el panorama actual de la novel·la negra.

El programa de Benicarló Negre començarà dijous a les 21.00 hores amb la projecció d’El falcó maltés. L’endemà divendres hi haurà una conferència divulgativa per a tots els públics sobre la novel·la negra en català a càrrec de Sebastià Bennasar.

Per dissabte s’ha programat una marató de novel·la negra a partir de les 18.00 hores, amb dos xarrades, una taula redona i, entre unes i altres, l’actuació de l’Associació Cultural Diabolus, amb relats curts i música. La primera xarrada anirà a càrrec de l’escriptor de Traiguera Vicent Sanz, al voltant del paisatge i la història en la novel·la negra, amb el Maestrat com a rerefons. La professora Anna Maria Villalonga prendrà el relleu amb una xarrada sobre la relació entre les dones i el gènere negre. Tancarà la jornada una taula redona amb els tres escriptors (Sebastià Benassar, Anna Maria Villalonga i Vicent Sanz) al voltant de les perspectives de la novel·la negra en català.

Finalment, diumenge es projectarà el documental m¡AQUÍ!s, que posa de manifest com les disciplines arqueològiques, forenses i genètiques serveixen per a identificar persones desaparegudes, com si d’una investigació policial es tractara. El director del documental, Lican Esteve, i Elisa Garcia, arqueòloga i antropòloga forense, estaran presents en la projecció i explicaran el per què del documental.

1 Commentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *